VOLG ONS OP DE SOCIALE MEDIA

Volvo Trucks op sociale media

Blijf op de hoogte van de laatste Volvo Trucks nieuwigheden.

Volg ons >

Volvo Truck Center op Facebook

Maak contact met andere liefhebbers en geef commentaar op of bespreek onze nieuwste posts.

Volg ons >

Volvo Truck Center op Twitter

Volg onze tweets en krijg het laatste nieuws op de snelste manier.

Volg ons >

Volvo Truck Center op LinkedIn

Geïnteresseerd in netwerkcontacten? Bekijk ook onze updates en discussies.

Volg ons >

Lees onze nieuwsbrief

Abonneer u gratis op onze elektronische nieuwsbrief. Zo bent u altijd op de hoogte van ons laatste nieuws.

Lees onze nieuwsbrief

Mobilis Magazine

Lees het Volvo Trucks magazine Mobilis, boordevol interessante informatie en nieuws.

Volvo Trucks Mobilis Magazine

PERSBERICHTEN

6 matches

1 of 1

  • In Duitsland heeft een nieuwe, onafhankelijke zuinigheidstest met Volvo’s vlaggenschip, de onlangs vernieuwde Volvo FH met I-Save, aangetoond dat hij bijna 18 procent minder brandstof verbruikt* dan bij dezelfde test vier jaar geleden.

  • Volvo Trucks breidt zijn gamma verder uit met diverse nieuwe elektrische vrachtwagens, om zo nog meer transportroutes in steden en regio’s te elektrificeren. Deze jongste toevoeging van robuuste* vrachtwagens versterkt Volvo’s positie als marktleider inzake elektrisch vrachtwagentransport.

  • Zuiver elektrisch van München naar Berlijn: in een recente ‘Miles Challenge’ in Duitsland trotseerde Volvo Trucks zelfs lange afstanden zonder CO₂-uitstoot. De Challenge, gecontroleerd door de onafhankelijke testonderneming Dekra, bewijst dat de Volvo FH Electric in het dagelijkse verkeer gemakkelijk 600 kilometer kan afleggen met één tussentijdse laadbeurt.

  • DFDS heeft vandaag de allereerste rit uitgevoerd met een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo FH Electric. Die zal voortaan ingezet worden om onderdelen vanuit de DFDS terminal naar de fabriek van Volvo Cars in Gent te brengen. De Volvo FH Electric zal een dieselvrachtwagen vervangen en daarmee bijdragen tot een vermindering van de CO² uitstoot en de geluidsoverlast.

  • Als ‘s werelds eerste vrachtwagenconstructeur introduceerde Volvo fossielvrij staal in zijn vrachtwagens. De eerste elektrische vrachtwagens met fossielvrij staal worden nu aan klanten geleverd

  • In 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterijpacks. Tot op vandaag worden zowel de cellen als de modules voor de vrachtwagenbatterijen aangeleverd. Onderzoek loopt om de cellen in een Volvo fabriek in Zweden te bouwen, dichtbij de huidige motorenfabriek in Skövde. Het samenstellen van de modules met de “Zweedse” cellen wordt de nieuwe activiteit in Gent. Op die manier wil de Volvo Group de know-how in eigen handen nemen. Vandaag ontwerpt en bouwt het bedrijf zelf haar eigen vrachtwagenmotoren. In de toekomst willen ze hetzelfde doen met de batterijen.

6 matches

1 of 1