VOLG ONS OP DE SOCIALE MEDIA

Volvo Trucks op sociale media

Blijf op de hoogte van de laatste Volvo Trucks nieuwigheden.

Volg ons >

Volvo Truck Center op Facebook

Maak contact met andere liefhebbers en geef commentaar op of bespreek onze nieuwste posts.

Volg ons >

Volvo Truck Center op Twitter

Volg onze tweets en krijg het laatste nieuws op de snelste manier.

Volg ons >

Volvo Truck Center op LinkedIn

Geïnteresseerd in netwerkcontacten? Bekijk ook onze updates en discussies.

Volg ons >

Lees onze nieuwsbrief

Abonneer u gratis op onze elektronische nieuwsbrief. Zo bent u altijd op de hoogte van ons laatste nieuws.

Lees onze nieuwsbrief

Mobilis Magazine

Lees het Volvo Trucks magazine Mobilis, boordevol interessante informatie en nieuws.

Volvo Trucks Mobilis Magazine

PERSBERICHTEN

6 matches

1 of 1

  • Vrachtwagens met brandstofcellen op waterstof die enkel waterdamp uitstoten zullen een belangrijk deel uitmaken van het emissievrije productgamma van Volvo Trucks. Nu hebben de voertuigen een belangrijke mijlpaal bereikt – namelijk testrijden op de openbare weg.

  • Eind 2022 kondigde Colruyt Group haar nieuwste klimaatambitie aan, namelijk dat het tegen 2035 al haar goederentransport zero-emissie zal organiseren. De retailgroep ondertekende op 19 april 2023 eveneens de Brusselse Green Deal ''Emissiearme stadslogistiek'', een project dat ernaar streeft om de overgang te maken naar emissiearme mobiliteit. Deze ambitie wordt kracht bijgezet door de aankoop van één Volvo FM Electric en drie Volvo FE Electric koelwagens.

  • Vanaf mei 2023 zal de vrachtwagenfabriek van Volvo Trucks in Gent de productie verhogen. Om het hogere aantal vrachtwagens te kunnen bouwen, gaat de Gentse fabriek op zoek naar extra medewerkers die aan de slag kunnen als productiemedewerker of materiaalbehandelaar.

  • Vorig jaar groeide het aantal zware elektrische vrachtwagens op de wegen in Europa en de Verenigde Staten sneller dan ooit tevoren. Volvo Trucks heeft wereldwijd al meer dan 4.300 elektrische vrachtwagens verkocht in meer dan 38 landen. In Europa is Volvo Trucks marktleider met een marktaandeel van 32% voor zware elektrische vrachtwagens, en in Noord-Amerika waren bijna de helft van alle geregistreerde zware elektrische vrachtwagens Volvo Trucks.

  • Volvo Trucks realiseerde in 2022 zijn beste prestaties in de geschiedenis van het bedrijf. De wereldwijde vrachtwagenconstructeur bracht in 2022 maar liefst 145.195 vrachtwagens aan de man, een stijging met 19% ten opzichte van 2021, toen 122.525 vrachtwagens werden geleverd. In het segment van de zware vrachtwagens (≥ 16 ton) verhoogde Volvo Trucks ook zijn marktaandeel in 41 markten wereldwijd.

  • Volvo Trucks lanceert nu een nieuwe, krachtigere vrachtwagen die op vloeibaar biogas kan rijden. De nieuwe vrachtwagen kan veeleisende transportopdrachten over lange afstanden uitvoeren en tegelijk de totale CO2-uitstoot verlagen.

6 matches

1 of 1