JOSAM Chassis Richt Systeem

Bespaar brandstof

Uitlijnen chassis en bandencombinatie

JOSAM Chassis Richt Systeem

Zowel in Brussel als in Kampenhout kunt u uw chassis en bandencombinatie laten uitlijnen. Zo bespaart u heel wat brandstof en kunt u uw kosten drukken.

 

Waarom uitlijnen ?

Brandstof en banden maken samen ongeveer 35% uit van de exploitatie kosten van uw voertuig combinatie. Besparingen door correct uitgelijnde voertuigcombinaties geven dus direct een grote reductie op uw exploitatie kosten.

 

Waarom een complete voertuigcombinatie uitlijnen ?

80% van de bandenslijtage van de vooras wordt veroorzaakt door de scheefstand van de achteras of door de scheefstand van assen van uw oplegger. Bij een klacht over bandenslijtage op de vooras beperkt het onderzoek naar de oorzaak zich vaak tot alleen de vooras, de werkelijke oorzaak wordt dus niet verholpen. In de illustraties hiernaast staan de meest voorkomende afwijkingen en hun invloed op brandstofverbruik en banden slijtage afgebeeld.

 

JOSAM Chassis Richt Systeem

De pers- en trekcilinders en andere hulpmiddelen worden gemakkelijk verankerd aan de vloersrails zodat eenvoudig horizontale en verticale reparaties kunnen worden uitgevoerd.Het systeem werkt hydraulisch en is in twee versies met een capaciteit van 20 respectievelijk 40 ton vervaardigd. De richtbokken staan op wielen en kunnen met steunen, kettingankers, cilinderankers en adapters worden uitgerust.

 

Door de cilinders in een nieuwe aluminiumlegering in plaats van staal te maken, is het mogelijk om de sterkte en de robuustheid van het originele product te behouden, terwijl het gewicht drastisch vermindert. Het maakt het gereedschap lichter en aanzienlijk gemakkelijker te hanteren.

 

Het systeem richt bedrijfsvoertuigen tot 24 meter en tot een gewicht van minimaal 60 ton! Deze hulpmiddelen zijn ook zeer geschikt om bussen en dubbeldekkers en de meeste andere zware voertuigen te richten.