VOLVO PENTA

OFF-ROAD MOTOREN

De industriële motoren van Volvo Penta vormen een perfecte combinatie van weelzijdigheid en kracht. We leveren oplossingen die aanpasbaar, schaalbaar en betrouwbaar zijn, met een brandstofefficiëntie van wereldklasse.

VEELZIJDIGE PRESTATIES

De Volvo Penta industriële motoren kenmerken zich door hoge prestaties, een uitstekende betrouwbaarheid, een laag brandstofverbruik en lage emissieniveaus. Met hun veelzijdigheid, hun lage gewicht, compacte opstelling, eenvoudige installatie en optionele uitrustingspakketten zijn ze uitermate geschikt voor talloze machine- en uitrustingstoepassingen in vele sectoren.

Onze industriële motoren zijn allemaal ontworpen als onderdeel van een basisplatform. Dit betekent dat de motorreeks is voorzien van een interface en architectuur die passen bij de verschillende emissiestadia De gemeenschappelijkheid van het platform vergemakkelijkt ook de beschikbaarheid van service en onderdelen. De functionaliteit van de motor kan nog verder worden verbeterd door optionele uitrusting zoals koelsystemen, op afstand te regelen peilstokken of olie bijvullen.

De meeste industriële motoren van Volvo Penta leveren een optimale beschikbaarheid met een onderhoudsinterval van 1.000 uur. De productiviteit kan worden verhoogd en de uptime geoptimaliseerd door gebruik van het bijbehorende serviceprotocol, een goedgekeurde olie-analyse van Volvo Penta met originele oliefilters en de juiste olie- en brandstofkwaliteit.

MOTOREN VOOR LANDBOUW

Volvo Penta is topleverancier van motoren voor de landbouwsector. We werken continu aan duurzame oplossingen en voorzien zowel OEM's als operators van de allernieuwste motoren en technologie op basis van onze ruim 100 jaar ervaring. Onze motoren leveren over de hele wereld vermogen voor landbouwtoepassingen en dragen bij aan de totale productiviteit met uitstekende prestaties en een laag brandstofverbruik.

MOTOREN VOOR DE BOUW

Of u nu een OEM bent of een operator binnen het bouwsegment, Volvo Penta kan u voorzien van speciaal afgestemde oplossingen. Het lage brandstofverbruik, de betrouwbaarheid, het vermogen en de prestaties van de motoren zorgen in uw bedrijf voor een optimale beschikbaarheid en efficiency.

Het optionele heavy-duty pakket van Volvo Penta vergroot de beschikbaarheid van de motor bij inzet onder veeleisende omstandigheden. Externe krachten, trillingen en stof kunnen belastend zijn voor motoren in de bouwsector. Het heavy-duty pakket omvat een koelsysteem, kabelboom en luchtfilter die specifiek zijn ontworpen voor extreme, veeleisende en stoffige omstandigheden. 

MOTOREN VOOR BOSBOUW

De industriële motoren van Volvo Penta voldoen ruimschoots aan de specifieke eisen van de omgeving en de bosbouw. Ongeacht uw eisen is er altijd een duurzame en krachtige motor die hieraan voldoet. Onze motoren bieden duurzame oplossingen met een uitmuntende brandstofefficiency en betrouwbaarheid uitermate geschikt voor bosbouw.

MOTOREN VOOR MATERIAALVERWERKING

Kies voor een motor van Volvo Penta voor uw materiaalverwerking en maximaliseer de uptime en uw totale efficiency. Met onze krachtige motoren die betrouwbaar dag in, dag uit presteren, krijgt uw bedrijf een eersteklas brandstofefficiency en internationale service en ondersteuning.

MOTOREN VOOR MIJNBOUW EN GROEVES

Lange werkdagen ondergronds of in een carrière. Urenlang veeleisend gebruik. Dan kunnen de Volvo Penta motoren echt een verschil maken. 

Het optionele heavy-duty pakket van Volvo Penta vergroot de beschikbaarheid van de motor bij inzet onder veeleisende omstandigheden. Externe krachten, trillingen en stof kunnen belastend zijn voor motoren in de bouwsector. Het heavy-duty pakket omvat een koelsysteem, kabelboom en luchtfilter die specifiek zijn ontworpen voor extreme, veeleisende en stoffige omstandigheden. 

Het verbeteren van de omstandigheden onder de grond vereist geavanceerde motortechnologie en een geoptimaliseerde ventilatie. Maar goede ventilatie van een ondergrondse mijn vraagt veel energie en is derhalve kostbaar. De Volvo Penta motoren met hun lage emissies bevinden zich in de voorhoede en kunnen operators helpen om tegen lagere kosten de ventilatiewaarden te verminderen en de totale luchtkwaliteit in de mijn te verbeteren.

MOTOREN VOOR SPECIALE VOERTUIGEN

Volvo Penta levert robuuste, betrouwbare en beproefde motoren die geschikt zijn voor een breed scala aan industriële vereisten. Ongeacht of uw bedrijf nu vermogen nodig heeft voor een brandweerwagen op een vliegveld of een sneeuwruimer, Volvo Penta motoren leveren altijd een maximale uptime, brandstofefficiency, en service en ondersteuning van wereldklasse. Alle gebruikers van on- en off-road machines die zijn uitgerust met Volvo Penta motoren, profiteren van de innovaties en ervaring van de gehele Volvo Group: beproefde en geteste oplossingen.

Nog vragen? een offerte of een onderhoud nodig?